De Professionele Stekker: van Idee tot Gemonteerd

De Professionele Stekker: van Idee tot Gemonteerd
Gert Leempoels

Gert Leempoels is een echte vakman.

Of het nu gaat over het snoeien en vellen van bomen, tuinwerken, graafwerken, ontstoppingen of werken op hoogte, zijn aannemersbedrijf uit Rotselaar staat altijd paraat om je te helpen.

En één ding staat centraal in alles wat hij doet: kwaliteit. Enkel het beste is goed genoeg en hij gaat tot het uiterste om dat te bereiken, elke keer opnieuw. Als iets niet goed werkt of niet helemaal past, dan kan hij zich daar mateloos in opwinden en blijft hij zoeken tot het goed zit. 

Zo was er iets dat hem al lang dwars zat: stekkers!

Gert is al jaren lang trouwe klant bij BCW, en hij is bijzonder gelukkig met ons materiaal. Door de modder en het stof waar hij constant in werkt, hebben zijn kipper en machinetransporter het hard te verduren. En voor het chassis en de bovenbouw is dat geen enkel probleem, dat is waar BCW's goed in zijn. Maar die standaard stekker... wat een ramp! Voor particulier gebruik vallen die nog mee, zeker als je er één van betere kwaliteit neemt.

Maar als je meermaals per dag van aanhangwagen moet wisselen in meer extreme omstandigheden, dan is het altijd hopen dat de stekkers het doen: ze oxideren, geven slecht contact, de pinnen breken af of de draadjes komen los. De standaard stekker is ontworpen voor massa productie en het grote publiek. En de professionele aanhangwagens? Die hebben tot nu toe gewoon gevolgd. Maar voor Gert was dat niet goed genoeg en dus beet hij er zich in vast.

Toevallig kende hij iemand in de treinwereld, ook een vakgebied waar constant wagons aan- en losgekoppeld moeten worden en waar betrouwbare stroomverbindingen superbelangrijk zijn. Dus vroeg hij hoe ze daar te werk gingen en hoe ze die problemen aanpakten. Met die informatie kwam hij op een goede dag bij ons binnen en vroeg hij: "Ik ben die stekker zo beu als koude pap! Dit is hoe ze het met treinen aanpakken. Is dat iets dat jullie op een aanhangwagen kunnen zetten?" We snapten onmiddellijk zijn probleem en zagen best wel mogelijkheden in de informatie die hij mee had gebracht. Maar we zijn ook gebonden aan de regelgeving; als hij niet meer met zijn aanhangwagen door de technische keuring geraakt, dan is het ook geen oplossing natuurlijk. Dus was ons antwoord: "Weet je wat? Zet je idee op onze virtuele idee-remork, dan zoeken wij het voor je uit."

Trein koppeling

We gingen meteen aan de slag en konden al snel uitvissen dat er geen regels zijn die de standaard stekker verplichten.

Zolang de verlichting van je aanhangwagen correct werkt en de verlichting van het trekkend voertuig volgt, ben je reglementair in orde.

De ideale combinatie van stekker en stekkerdoos

Dus nu wisten we dat het mocht, maar zo een trein-stekker is een beetje groot om op een aanhangwagen te zetten. Wat volgde was een onverwacht avontuurlijke zoektocht in catalogen, besprekingen met vertegenwoordigers en uitproberen van verschillende modellen en types.

We hadden nooit verwacht dat er zo veel verschillende mogelijkheden zouden zijn bij een klein onderdeel als een stekker! Maar uiteindelijk hebben we hem gevonden: de ideale combinatie van stekker en stekkerdoos voor de professionele aanhangwagen!

Vorige week was dan eindelijk de grote dag. Gert had al zijn aanhangwagens tot bij BCW gebracht en we konden alle stekkers vervangen, en ook de stekkerdoos op zijn pick-up truck. De glimlach op Gerts gezicht toen hij voor het eerst dat gevoel had van een goed klikkende verbinding was goud waard!

Het lijkt iets kleins, en sommigen zullen zelfs lachen als ze dit lezen. Maar als je dagelijks afhangt van je aanhangwagen om je job goed te kunnen doen, dan is het alsof we een scherp steentje uit je werkschoenen hebben gehaald. Soms voelt het zalig als iets er niet meer is.

Er is natuurlijk ook een nadeel aan deze stekkers: ze zijn niet meer standaard. En dus kan je niet zo makkelijk je aanhangwagen meer aan iemand anders uitlenen. Maar als je een buurman hebt die te pas en te onpas zit te vragen om je aanhangwagen te lenen, dan is dat nadeel misschien ook wel een voordeel!

Ondertussen hebben we die stekkers ook op de aanhangwagens die we zelf gebruiken gemonteerd en we zijn bijzonder gelukkig met het resultaat. Dit is hoe een échte stekker hoort te werken! Herken je dit probleem bij jezelf en wil je onze nieuwe professionele aanhangwagenstekkers eens komen uitproberen? We staan altijd voor je klaar. Laat ze monteren bij je volgend onderhoud of op afspraak als je niet zo lang wil wachten. Breng wel het juiste trekkend voertuig mee want we moeten natuurlijk ook de stekkerdoos vervangen. En moet je toch af en toe nog een standaardstekker gebruiken? Dan monteren we de twee stekkerdozen naast elkaar zodat je steeds beide modellen kan gebruiken.

Of zit je met een ander probleem? Kom het ons gerust eens vertellen, zelfs al heb je nog geen oplossing in gedachten. Dat is onze specialiteit!

Onze virtuele idee-remork

Stuur je straffe idee door via info@bcw-aanhangwagens.be of vertel het ons. Als we denken dat we een oplossing kunnen vinden, dan werken we daar samen met jou graag aan mee!

Dankjewel Gert voor je jarenlange vertrouwen en je schitterende idee! Je hebt niet alleen je eigen probleem opgelost, maar zal binnenkort ook heel wat collega's en andere BCW klanten een hoop frustratie besparen!

Heeft u specifieke vragen waarbij ik persoonlijk kan helpen?