Een nieuwe aanhangwagen kopen? Denk ook eens “out of the bak”!

Een nieuwe aanhangwagen kopen? Denk ook eens “out of the bak”!

Als je aanhangwagen zegt, dan denk je meestal aan de klassieke “bak op wielen”. Met 1 of meer assen, soms met een hogere opbouw. Open of dicht, kippen langs 1, 2 of zelfs 3 kanten, ... het kan allemaal.

Maar het kan nog veel verder gaan!

Voor evenementenplanner Novid, Make It Real werd hun bestelwagen te klein voor al het materiaal dat ze steeds moesten meenemen. Maar met de grote laaddeuren achteraan leek een aanhangwagen toch niet de beste aanpak: telkens los- en terug aankoppelen zou te veel tijd vragen. Uiteindelijk hebben we toch een mooie oplossing gevonden: de “los-erdoor-remork” hebben we hem gedoopt:

out of the bak

Bertels Ballooning

Ook Bertels Ballooning zat met een ongebruikelijke vracht: een gigantische mand voor 12 personen, met alle bijbehorend materiaal: gasflessen, ballon, koorden, veiligheidsmateriaal, … Niet voor de hand liggend om dat op een standaard-remorkje weg te steken. Na wat bespreken, tekenen en meten kwamen we met het volgende op de proppen:

3 stevige assen om het gewicht van 3 ton vlot te dragen, maar met kleinere velgjes om toch een plat vlak te behouden. Een gesloten opbouw met rolluik om het materiaal in kwijt te raken en een automatisch verlaagbare achterkant met klep om de mand er gemakkelijk af te schuiven.
Als kwaliteitscontrole zijn we met het hele BCW team onze aanhangwagen in zijn natuurlijke omgeving gaan testen: een schitterende vlucht van Berlaar tot voorbij Aarschot!

ballooning bertels

Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben er wel eens een aanhangwagen op maat voor gebouwd: ademluchtflessenkarren voor de brandweer van Esso, Fina en BASF, signalisatiewagens voor wegenwerken of een mobiele bandenpers. Het kan allemaal!

bcw

Heeft u specifieke vragen waarbij ik persoonlijk kan helpen?