Remork van de Maand: mei 2018

Remork van de Maand: mei 2018

Elke maand zetten we graag één van onze aanhangwagens op maat in de kijker. Niet alleen omdat we best wel trots zijn op ons werk, maar ook om jou een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Deze maand is het deze mooie overdekte kipper van 3,5 ton, met zowat alles op en aan:

overdekte kipper van 3,5 ton

We zouden hier uren over kunnen vertellen, maar om het overzichtelijk te houden pikken we er 5 blikvangers uit:

1. Franse deuren met containersluiting

Bij echt intensief gebruik van je kipper kan het best vermoeiend worden als je telkens de typische, onderaan-scharnierende achterklep moet los- en terug vastmaken. Ook een bovenaan scharnierende achterval kan stroppend werken als je een hoger gestapelde lading moet lossen. Bij "Franse deuren" klap je deze moeiteloos opzij en klik je ze aan de zijkant vast. Zo kan je vlot eender welke vracht kippen en ben je op een wip weer onderweg. De robuuste containersluiting houdt de deuren zelfs bij de zwaarste belasting mooi in lijn.

2. Volledig aluminium vloer

Standaard gebruiken we voor de vloer een houten onderlaag met een gladde, gegalvaniseerde plaat van 1,5mm erover. Om nog meer gewicht te besparen en de nuttige lading te verhogen, hebben we hier een vloer volledig uit aluminium profielen gebruikt: oersterk, duurzaam en toch vederlicht! De gladde afwerking en het perfect aan elkaar sluitende kliksysteem zorgt ervoor dat uw lading nauwelijks weerstand voelt bij het kippen.

Dankzij de wegzinkende vloerankers kan je zorgeloos bulkvrachten lossen zonder haperen. En als je rollend materieel meeneemt, kan je het snel en veilig vastspannen. Je bepaalt zelf hoeveel ankers er moeten zijn en waar ze moeten komen, al naargelang jouw typische lading.

3. LED verlichting

LED verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke "ballonnekes". Ze gaan veel langer mee, dus minder onderhoud of problemen bij de controle. Ze schijnen helderder, dus je bent beter zichtbaar bij slecht weer. En ze laten een veel moderner design toe. Het oog wil ook wat!

Het verminderd verbruik van LED verlichting heeft op zich niet zo veel invloed, maar heeft soms wel een lastig neveneffect: we merken dat het trekkend voertuig - zowel auto's, bestelwagens als vrachtwagens - de LED verlichting soms niet herkent omdat ze niet genoeg verbruikt. En dan geeft de boordcomputer heel de tijd allerlei ambetante waarschuwingen. Dit kunnen we meestal oplossen door een extra weerstandsdoos in de verbinding te voorzien. Om onaangename verrassingen te voorkomen testen we het graag even op jouw voertuig uit wanneer je langskomt.

4. Ingebouwde oprittenbakken

Eenvoudig uit te schuiven en in te haken wanneer je opritten nodig hebt, snel en veilig terug opgeborgen als je gedaan hebt! Met de geïntegreerde opbergvakken merk je alleen maar dat je opritten bij hebt op het moment dat je ze gebruikt. Dankzij de geveerde snelspanners zijn de afsluitkleppen snel te openen en altijd veilig terug dicht.

5. Afneembare huif

Bedekt met een stevig en volledig op maat gemaakt zeil, kan je elke lading veilig en droog houden. Deze is 1,40m hoog, en we kunnen tot maximaal 4m boven het wegdek gaan. Het geraamte is bovenaan licht schuin aflopend om plasvorming te voorkomen, en kan er volledig afgehaald worden indien nodig. 

We zegden het daarnet al: er is nog zoveel meer waar we het over willen hebben, maar dat zal moeten wachten tot één van de komende maanden. Meer details over onze standaard kippers vind je alvast in onze folder.

Heeft u specifieke vragen waarbij ik persoonlijk kan helpen?